Wind on Wind

Wind on Wind on ryhmä, joka tutkii ja esittää musiikkia kansanomaisilla puhaltimilla. Sen sovitusten alkuituina on ollut rahisevia arkistoäänitteitä, vanhoja nuotinnoksia ja erilaisten puhaltimien yksilöllisiä sointeja. Lopputuloksessa soivat seesteiset hetket ja metsäiset biitit.

Leena Laitinen (vas.), Kristiina Ilmonen, Kirsi Ojala, Mimmi Laaksonen

wow1_photo-heidi-jakkula_black-and-whiteKuva: Heidi Jakkula

Wind on Wind on esiintynyt eri puolilla Suomea, mm. Tampereella ja Kaustisella sekä Helsingissä Musiikkitalossa ja Seurasaaressa.

Ensilevy Sees (Ääniä Records) julkaistiin syksyllä 2013.

Vuodesta 2016 alkaen Wind on Wind työskentelee yhdessä ruotsalaisen Zephyr-trion kanssa muodostaen näin uuden kokoonpanon Tuultenpesä – Vindarnas möte. Tämä suomalais-ruotsalainen yhtye on esiintynyt laajasti Suomessa, Ruotsissa, Saksassa ja Tanskassa. Sen ensilevy Vindstilla julkaistiin 2022.

Vindstillan löydät Spotifystä ja Youtubesta. Fyysisen CD-levyn voit ostaa suoraan muusikoilta tai tilata esim Handusta.

“Virtuoosit Jonas Simonson ja Göran Månsson tuovat levylle polskaa ja pohjoismaista särmää, Kristiina Ilmonen, Mimmi Laaksonen ja Kirsi Ojala pohjalaisia, karjalaisia ja ugrilaisia sävyjä Leena Laitisen vastatessa soiton lisäksi myös täydellisesti soundimaailmaan sopivasta laulusta, kolmella kielellä. On vaikea nostaa yhtään kappaletta erityiseksi suosikiksi, koska koko levy on niin upea, tasapainoinen kokonaisuus. – – Näiden kansanomaisten puhaltimien soinnissa on jotain syvästi koskettavaa. Silloin kun niitä soitetaan näin monipuolisesti ja taitavasti, ei voi tuloksena olla kuin sielua hivelevää musiikkia!”

/ Minna Raskinen, Kansanmusiikki-lehti 2/2022

Wind on Windin ja Tuultenpesän yhteiset nettisivut: https://windonwind.com/

Musiikkia: https://soundcloud.com/windonwindmusic

Lue lisää – Amanda Kauranteen artikkeli Finnish Music Quarterly’ssa: http://www.fmq.fi/2014/03/wow-what-a-sound/

Wind on Wind Facebookissa: https://www.facebook.com/windonwind/?fref=ts